- 3 szklanki mąki pszennej
- 2 żółtka
- 1 białko
- 1 szklanka mleka
- połowa główki czosnku (można dodać mniej albo więcej)
- 10 dag masła
- pół paczki drożdży (5 dag)
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki soli
- garść ziaren słonecznika
teatr; pieśni ludowe; rękodzieło; kwiaty z bibuły; papierowa wiklina; plecionkarstwo; folklor
sobota, 16 maja 2020
Gdyby...
... nie ta pandemia, to w życiu nie wziąłbym się do pieczenia. A tu przyszła ochota na bułeczki czosnkowe, więc czemu nie spróbować? Ściągnąłem przepis od jakiejś zdolnej kucharki internetowej i spróbowałem wypieku, który po prostu się udał. No, może przesadziłem z czosnkiem, ale bratowej smakowały. Nam też! Toteż polecam:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz